Help, mijn hond is overgevoelig!

Help, mijn hond is overgevoelig!

Plantaardige hondenvoeding is niet alleen de uitkomst voor het mooier maken van onze planeet, ook de gevoelige viervoeters onder ons zijn er blij mee! Een van de meest voorkomende voedselallergieën bij honden is voor kip of rund en ook viervoeters met gevoelige darmen hebben baadt bij deze duurzame en hypoallergene voeding.

De kracht van plantaardige voeding

Plantaardige voeding helpt bij problemen met overgevoeligheid. Dit is te verdelen in gevoelige darmen en voedselallergie. Voor beide ongemakken is vegetarische voeding de oplossing, het is namelijk hypoallergeen en licht verteerbaar. Het lijkt erop dat veel honden niet goed in staat zijn om de huidige voedingen (met slechte dierlijke ingrediënten) goed te verteren. Maag- en darmproblemen zoals gras eten, spugen, diarree, winderigheid, maar ook voedingsallergieën die zich uiten in huid- en vachtproblemen kunnen verholpen worden met een goede en complete plantaardige voeding. Wanneer een hond een bepaalde voeding niet verdraagt, is overstappen op andere voeding zoals PAWR zeker het overwegen waard.

100% Hypoallergeen

De voordelen van plantaardige voeding zijn naast het duurzame en diervriendelijke aspect ook te zien in de gezondheid van onze honden. Het overgrote aandeel van honden met een voedselallergie heeft een allergie voor kip- of runderwitten. Andere voorkomende voedselallergieën worden veroorzaakt door melkproducten, soja en gluten. Het vermijden van deze producten is dus essentieel voor de gezondheid van de hond. Wij van PAWR hebben daarom gekozen om onze voeding 100% allergie vriendelijk te maken! We gebruiken namelijk geen dierlijke eiwitten maar ook geen soja en gluten.

Gevoelige darmen

De voordelen van plantaardige voeding zijn naast het duurzame en diervriendelijke aspect ook te zien in de gezondheid van onze honden. Zo blijkt plantaardige voeding doordat het licht verteerbaar is uitermate geschikt voor kortsnuiten (Boxers, Bulldogs, Mops etc.) deze honden hebben in verhouding met hun lichaam veel spieren en een kleine buik. Maar ook Herders en Shar-pei’s hebben positieve effecten bij de voeding. Zij lijden vaak aan ongemakken als maag- en huidproblemen dat zich uit in jeuk, krabben winderigheid en wisselend diarree. Om deze ongemakken op te lossen help je deze rassen door te kiezen voor een licht verteerbare voeding als onze PAWR voedingen.

Het belang van de juiste samenstelling

Omdat huisdieren elke dag dezelfde voeding eten, is het van groot belang dat de voeding uitermate goed en tot in de puntjes samengesteld en geproduceerd is. Een kleine fout in de samenstelling kan op langere termijn onherroepelijk problemen geven.
De samenstelling van onze voeding is met zorg samengesteld en bestaat uit hoogwaardige plantaardige ingrediënten als een trio van plantaardige eiwitten, gezonde oliën, zaden, peulvruchten en boordevol groenten. Omdat we bij PAWR gebruik maken van glutenvrije en hypoallergene eiwitten van de beste kwaliteit laat jij je hond weer kwispelen.

Dus heeft je hond gevoelige darmen of een voedselallergie, dan is PAWR een veilige keuze en ben je ongemakken de baas!