Hypoallergene hondenvoeding: plantaardig en glutenvrij!

Hypoallergene hondenvoeding: plantaardig en glutenvrij!

Plantaardige hondenvoeding is niet alleen de uitkomst voor het mooier maken van onze planeet, ook de gevoelige viervoeters onder ons zijn er blij mee! Een van de meest voorkomende voedselallergieën bij honden is voor kip of rund en ook viervoeters met gevoelige darmen hebben baadt bij deze duurzame en hypoallergene voeding.

De kracht van plantaardige voeding

Plantaardige voeding helpt bij problemen met overgevoeligheid. Als eigenaar van een hond wil je natuurlijk dat je trouwe viervoeter gezond en gelukkig is. Soms kan het echter voorkomen dat je hond last heeft van gevoelige darmen of een voedselallergie. Gelukkig is er een oplossing voor deze problemen: plantaardige voeding.

Het voordeel van plantaardige voeding is dat het hypoallergeen en licht verteerbaar is. Veel honden hebben moeite met het verteren van voedingen die dierlijke ingrediënten bevatten. Hierdoor kunnen maag- en darmproblemen ontstaan, zoals gras eten, spugen, diarree en winderigheid. Daarnaast kunnen voedingsallergieën zich uiten in huid- en vachtproblemen. Gelukkig kunnen deze problemen worden verholpen met een goede en complete plantaardige voeding. Wanneer je hond een bepaalde voeding niet verdraagt, is overstappen op andere voeding zoals PAWR zeker het overwegen waard.

100% Hypoallergeen

Het overgrote aandeel van honden met een voedselallergie heeft een allergie voor kip- of runderwitten. Andere voorkomende voedselallergieën worden bijvoorbeeld veroorzaakt door melkproducten, soja en gluten. Het vermijden van deze producten is dus essentieel voor de gezondheid van de hond. Door deze reden hebben onze experts gekozen om onze voeding geheel allergie vriendelijk te maken waarbij we geen dierlijke eiwitten, soja en gluten gebruiken.

Gevoelige darmen

Heeft je viervoeter last van gevoelige darmen? Dan kan je hond baat hebben bij een plantaardige voeding doordat het een zeer licht verteerbare voeding is. Vooral kortsnuitige rassen zoals Boxers, Bulldogs en Mops hebben in verhouding veel spieren en een kleine buik, waardoor ze voordelen hebben bij deze voeding. Maar ook rassen zoals Herders en Shar-pei's hebben positieve effecten bij het gebruik van deze voeding. Deze rassen hebben vaak last van maag- en huidproblemen, wat zich uit in jeuk, winderigheid en wisselende diarree. Om deze ongemakken op te lossen, is het verstandig om te kiezen voor een licht verteerbare voeding zoals onze voedingen.

Het belang van hypoallergene voeding

Als eigenaar van je beste vriendje wil je natuurlijk dat je hij gezond en gelukkig is. Wanneer je hond een voedselallergie heeft kan dit met een plantaardige voeding vaak goed verholpen worden! Ongemakken als diarree, jeuk en winderigheid zullen verdwijnen en de gezondheid van je hond zal zichtbaar verbeteren vanaf ongeveer 3 weken tot 8 weken. Erg belangrijk is om je hond geen andere voeding te geven als snacks die wel ingrediënten bevat waar je hond een allergie voor heeft. Vermijd dus dierlijke snacks of andere (nat)voeding!

 

Heeft je hond gevoelige darmen of een voedselallergie? Bekijk dan onze voedingen en laat je hond weer optimaal kwispelen!

0 berichten

Een reactie achterlaten

Let op, berichten moeten goedgekeurd worden voordat ze gepubliceerd worden