De 6 voordelen van Vegan Hondenvoer

Wie een hond in huis heeft, streeft naar de beste zorgt voor hun trouwe viervoeter. Een optie die steeds meer aandacht krijgt, is vegan hondenvoer. Maar wat maakt dit voer zo gezond voor jouw harige vriend? Hieronder ontrafelen we zes voordelen van vegan hondenvoer. Overweeg je een Vegan Proefpakket van PAWR? Klik dan hier.

 

 1. Compleet & evenwichtig:

PAWR’s vegan hondenvoer biedt niet alleen een voedzaam, maar ook een uitgebalanceerd dieet voor jouw viervoeter. Met zorgvuldig geselecteerde plantaardige ingrediënten levert het alle essentiële voedingsstoffen die nodig zijn voor een gezond en actief leven.

 

2. Gemaakt met Superfoods:

PAWR omarmt superfoods, die niet alleen voeden maar ook de algehele gezondheid van je hond een boost geven. Denk aan antioxidanten, mineralen, plantaardige stoffen. Bekijk hier onze Superfoods. Vegan hondenvoeding bevat alle voedingsstoffen die een hond nodig heeft om een lang en gezond leven te kunnen leiden. FEDIAF, de Europese brancheorganisatie die voorschrijft welke voedingsstoffen hondenvoeding moet bevatten. De lijst bevat een overzicht van voedingsstoffen en niet van ingrediënten. Het maakt daarom dus ook niet uit waar de voedingsstoffen vandaan komen. Dit betekent dat deze voedingsstoffen niet uit hondenvoer vlees hoeven te komen. Alle voedingsstoffen die een hond nodig heeft, kunnen ook uit plantaardige voeding komen. De complete voedingen die PAWR verkoopt voldoet aan de FEDIAF guidelines. Zo bevat PAWR alle voedingsstoffen die jouw hond nodig heeft om een lang en gezond leven te kunnen leiden. Lees hier meer.

 

3. Geen giftige stoffen:

Dieren in de vleesindustrie krijgen hormonen en antibiotica toegediend om sneller te groeien en ze te beschermen tegen allerlei ziektes. Overblijfselen van deze hormonen kunnen in vleesproducten terecht komen. Het gebruik van antibiotica in de vleesindustrie is gebruikelijk. Restanten van deze medicijnen kunnen in het vlees achterblijven. Het gebruik van antibiotica kan een probleem worden, omdat bacteriën hierdoor resistent worden. Dit betekent dat als jouw hond ziek wordt van bacteriën, antibiotica niet meer helpen. Rauw vlees kan ziekteverwekkers als Toxoplasma, Neospora, E. Coli, Salmonella en resistente bacteriën bevatten. Een teef kan de parasieten Neospora doorgeven aan verschillende nesten, waarbij de pups ernstige neurologische klachten kunnen ontwikkelen. Daarnaast wordt het vlees dat gebruikt wordt voor diervoeding vermengd met andere producten die niet geschikt worden geacht voor menselijke consumptie. Voorbeelden hiervan zijn hoeven, huiden, hoorns, veren, haren, maar ook etensresten en keukenafval. Dieren die te veel bot eten, kunnen verstopt raken. In zeldzame gevallen kan dit leiden tot blijvende schade aan de dikke darm.

 

4. Hypoallergeen:

PAWR’s vegan hondenvoer is hypoallergeen, wat perfect is voor honden met voedselallergieën en maag- en darmproblemen. De eigenschappen en verteerbaarheid van hypoallergeen voer dragen bij aan het welzijn van gevoelige viervoeters.

 

5. Gewichtsbeheer:

Plantaardige hondenvoer zorgt ervoor dat de neiging tot overgewicht bij honden vermindert. Plantaardig hondenvoer kan de neiging tot overgewicht verminderen om verschillende redenen. Het is doorgaans minder calorierijk, heeft een hoog vezelgehalte voor een langer verzadigd gevoel, bevat minder verzadigde vetten en ondersteunt een gezonde gewichtsverdeling. Bovendien voorziet het in energie voor een actieve levensstijl en kan het geschikt zijn voor honden met gevoelige magen.

 

6. Vegan honden leven langer:

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat compleet vegan hondenvoer gunstig is voor de gezondheid en de levensduur van honden kan verlengen. De langst levende honden blijken vaak vegan te zijn. Lees hier meer.

 

Een Toekomst van Gezondheid en Compassie voor Jouw Hond

In de zoektocht naar het beste voor onze harige metgezels, lijkt vegan hondenvoer een veelbelovende en verstandige keuze te zijn. Met PAWR als voorbeeld zien we niet alleen een toewijding aan volwaardige voeding, maar ook een reeks voordelen die verder gaan dan alleen voeding.

Door te kiezen voor compleet en evenwichtig vegan hondenvoer geef je jouw viervoeter niet alleen de benodigde voedingsstoffen maar ondersteun je ook zijn gezondheid en vitaliteit.

Ben je benieuwd wat voor voordelen vegan hondenvoer kan brengen voor de wereld? Check dan hier!

0 berichten

Een reactie achterlaten

Let op, berichten moeten goedgekeurd worden voordat ze gepubliceerd worden

 • beet booster plantaardig hondenvoer | plantaardig hondenvoer
  beet booster plantaardig hondenvoer | vegan hondenvoer
  Beet Booster Plantaardig hondenvoer 750 gram

  Beet Booster Plantaardig hondenvoer 750 gram

  Reguliere prijs €10,95
 • golden glow plantaardig hondenvoer
  Golden Glow Plantaardig hondenvoer 750 gram

  Golden Glow Plantaardig hondenvoer 750 gram

  Reguliere prijs €10,95
 • green glory vegetarisch hondenvoeding
  green glory vegetarisch hondenvoer
  Green Glory Plantaardig hondenvoer 750 gram

  Green Glory Plantaardig hondenvoer 750 gram

  Reguliere prijs €10,95