Gratis verzending vanaf €60,- · Binnenkort nieuw product: Healthy Habits!

Hoeveel voer mag mijn hond?

Eén van de meest gestelde vragen onder hondenbezitters is: “Hoeveel voer mag mijn hond?” Bij PAWR begrijpen we hoe cruciaal het is om je harige vriend de juiste portie te voeren. Daarom hebben we specifieke dagelijkse voedingsrichtlijnen opgesteld om ervoor te zorgen dat jouw hond de perfectie portie PAWR hondenbrokken krijgt. De gedetailleerde dagelijkse voedingsrichtlijnen voor elk PAWR-product zijn hieronder vermeld.

Op al onze producten vind je specifieke dagelijkse voedingsinstructies. Bijvoorbeeld, als je een hond hebt van 5 kilo, is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid 105 gram PAWR met 105 ml water. Water toevoegen bij PAWR is niet verplicht. Over het algemeen voeden hondenbezitters hun huisdieren gemiddeld twee keer per dag. Als dit ook bij jou van toepassing is, verdeel dan de aangegeven hoeveelheid hondenbrokken en water door twee. Zo zorg je ervoor dat je hond optimaal gevoed wordt, afgestemd op zijn individuele behoeften.

 

Iedere hond is uniek

Het is echter belangrijk om te beseffen dat elk dier uniek is en verschillende behoeften heeft. Voor honden met overgewicht adviseren we, op advies van onze voedingsdeskundige Fia, om 10% van de gemiddelde voedingswaarde te verminderen.

 

Actieve hond

Een actieve hond, bijvoorbeeld voor honden die deelnemen aan sportieve activiteiten, zoals IGP en Obedience, is een aangepaste voedingshoeveelheid belangrijk. Geef je actieve hond een extra boost van 10% bovenop de normale voedingswaarde.

 

Senior

Wist je dat veel oudere honden last kunnen hebben van artrose? Dit is een vervelende en pijnlijke ontsteking door slijtage in de gewrichten. Hierdoor heeft een hond pijn bij het lopen en gaat het bewegen steeds moeilijker. Wanneer je kunt voorkomen dat jouw oudere hond te zwaar is en op een goed gewicht blijft, dan is de kans op artrose aanzienlijk minder. Om je oudere viervoeter extra te verzorgen, kun je overwegen om zachtere brokjes te geven.  Dat hapt wat gemakkelijker weg dan een keiharde brok, zeker omdat het gebit van een oudere hond vaak wat minder sterk is. PAWR is toe te voegen met heet water waardoor de textuur smeuïger wordt, wat ook de hydratatie bevordert. Dit hydrateert de hond ook weer tegelijkertijd. Oudere honden kunnen een minder glanzende vacht ontwikkelen, maar plantaardige hondenvoeding staat bekend om het verbeteren van een glanzende vacht.

 

Voercalculator en voerwijzer

Bij PAWR nemen we de gezondheid van je hond serieus, en daarom hebben we ook een handige voercalculator en voerwijzer beschikbaar. Deze tools helpen je bij het nauwkeurig bepalen van de ideale voeding voor jouw specifieke situatie. Zo kun je er zeker van zijn dat je hond de voeding krijgt die perfect past bij zijn levensstijl en gezondheid.

Weegt jouw hond bijvoorbeeld 12 kg, dan gebruik je 194 gram PAWR met 194 ml water. Snap je niet hoe dit is berekend? Dan leggen we je dit even uit! Om de hoeveelheid PAWR te berekenen voor een hond van 12 kg binnen het bereik van 10-15 kg, kun je een eenvoudige lineaire interpolatie uitvoeren. Hier is hoe je dat kunt doen:

 1. Bepaal het percentage van het gewicht binnen het bereik:
  1. Percentage = (Hondengewicht - Ondergrens van het bereik) : (Bovenste grens van het bereik - Ondergrens van het bereik)
 2. Pas het percentage toe op het bereik van PAWR:
  1. PAWR = Ondergrens van PAWR + Percentage x (Bovenste grens van PAWR – Ondergrens van PAWR)

In dit geval:

 • Ondergrens van het gewichtsbereik: 10 kg
 • Bovenste grens van het gewichtsbereik: 15 kg
 • Ondergrens van PAWR: 170 gram
 • Bovenste grens van PAWR: 230 gram
 • Hondengewicht: 12 kg

  Laten we dit toepassen

  1. Percentage = ((12-10):(15-10)) = 0,4
  2. PAWR = 170 + 0,4 x (230-170)
  3. 170 + 0,4 x 60 = 170 + 24 = 194 gram

   Dus, voor een hond van 12 kg binnen het bereik van 10-15 kg, zou de geschatte hoeveelheid PAWR 194 gram zijn.

   0 berichten

   Een reactie achterlaten

   Let op, berichten moeten goedgekeurd worden voordat ze gepubliceerd worden

   • beet booster plantaardig hondenvoer | plantaardig hondenvoer
    beet booster plantaardig hondenvoer | vegan hondenvoer
    Beet Booster Plantaardig hondenvoer 750 gram

    Beet Booster Plantaardig hondenvoer 750 gram

    Reguliere prijs €10,95
   • golden glow plantaardig hondenvoer
    Golden Glow Plantaardig hondenvoer 750 gram

    Golden Glow Plantaardig hondenvoer 750 gram

    Reguliere prijs €10,95
   • green glory vegetarisch hondenvoeding
    green glory vegetarisch hondenvoer
    Green Glory Plantaardig hondenvoer 750 gram

    Green Glory Plantaardig hondenvoer 750 gram

    Reguliere prijs €10,95