Kan een hond vegan zijn?

Overweeg je om je hond een plantaardig dieet te geven? Bij PAWR hebben we meer dan 15 jaar ervaring in plantaardige hondenvoeding en staan we klaar om je te informeren en al je vragen te beantwoorden over het voeden van je hond met een veganistisch dieet, van twijfels tot wetenschappelijke feiten!

 

Kan een hond vegan zijn?

Ja, honden kunnen perfect veganistisch zijn! Het is van cruciaal belang om te begrijpen dat de voedingsstoffen die honden nodig hebben, zoals eiwitten, vetten, koolhydraten, vitaminen en mineralen, niet per se uit dierlijke producten hoeven te komen. Plantaardige bronnen kunnen net zo goed alle essentiële voedingsstoffen bieden die een hond nodig heeft. Bij PAWR hebben we onze recepten nauwgezet uitgebalanceerd, zodat jouw hond niet alleen alle benodigde voedingsstoffen krijgt, maar zelfs meer dan dat.

 

Bekijk hier onze plantaardige voedingen

Kan een hond zonder vlees?

Gedurende duizenden jaren hebben honden naast mensen geleefd en zich aangepast aan een dieet dat voornamelijk bestond uit overblijfselen van menselijke voeding, inclusief plantaardige resten. Hun spijsverteringsstelsel heeft zich ontwikkeld om plantaardig voedsel te verwerken en de benodigde voedingsstoffen eruit te halen. Dit wordt ondersteund door wetenschappelijk onderzoek dat aantoont dat goed geformuleerde veganistische hondenvoeding net zo volledig en voedzaam kan zijn als traditioneel hondenvoer.

 

Is vegan hondenvoer echt gezond?

Recent onderzoek toont aan dat een veganistisch dieet voor honden niet alleen gezond is, maar zelfs gunstiger dan voeding op basis van vlees! Onze eigen ervaring als dierenartsen en voedingsdeskundigen ondersteunt deze bevindingen. Hier zijn de voordelen in een overzicht: Hypoallergeen en lichtverteerbaar: Plantaardig hondenvoer is ideaal voor honden met allergieën en maag- en darmproblemen vanwege de hypoallergene eigenschappen en lichtverteerbaarheid.

Algemeen welzijn: Het positieve effect van plantaardige voeding is merkbaar in de vacht, ontlasting en algemeen welzijn van honden, zelfs op latere leeftijd.

Minder dierenartsbezoeken en medicatie: Recent onderzoek suggereert dat honden op een veganistisch dieet minder vaak naar de dierenarts gaan en minder medicatie nodig hebben.

Gewichtsbeheersing: Ervaringen wijzen uit dat plantaardige voeding de neiging tot overgewicht bij honden vermindert, wat resulteert in een gezond gewicht.

Geen antibiotica residuen: Plantaardig voer bevat geen sporen van antibiotica of ongewenste stoffen.

 

Levend bewijs van de voordelen van een plantaardig dieet

Onze mede-oprichter en dierenarts Erik heeft al 15 jaar ervaring met plantaardige voeding en kent tal van succesverhalen van honden die zijn overgestapt op een plantaardig dieet. Een van de bekendste voorbeelden is bordercollie Bramble, die de respectabele leeftijd van 27 jaar bereikte en daarmee een van de oudste honden in de geschiedenis werd!

 

Waarom kiezen voor PAWR Plantaardige Voedingen

Bij PAWR begrijpen we dat de gezondheid van je viervoeter van groot belang is. Daarom hebben we onze plantaardige voedingen met zorg en precisie samengesteld, met als doel je hond alles te bieden wat hij nodig heeft voor een zo optimaal mogelijk leven. Hier zijn enkele redenen waarom onze PAWR Plantaardige voedingen de beste keuze zijn voor jouw geliefde huisdier:

 • Diepgaande Expertise: Met 15 jaar ervaring in het ontwikkelen van plantaardige hondenvoeding, hebben we een diepgaand begrip van de voedingsbehoeften van honden. Onze voedingen zijn nauwkeurig uitgebalanceerd om ervoor te zorgen dat je hond alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt voor een optimale gezondheid.
 • Kwaliteit & lokale ingrediënten: We gebruiken hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten die zorgvuldig zijn geselecteerd om ervoor te zorgen dat je hond de best mogelijke voeding krijgt. Onze voedingen zijn vrij van kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen en conserveringsmiddelen en samengesteld met zoveel mogelijk lokale ingrediënten.
 • Gemaakt met superfoods: Onze voedingen zijn rijk aan essentiële voedingsstoffen en superfoods boordevol eiwitten, gezonde vetten, vitaminen en mineralen, om ervoor te zorgen dat je hond zelfs meer krijgt dan wat hij nodig heeft en er optimaal uitziet van snuit tot staart!
 • Gezonde spijsvertering: Onze plantaardige voedingen zijn licht verteerbaar, hypoallergeen en glutenvrij, waardoor ze geschikt zijn voor honden met allergieën en gevoelige maag-darmproblemen. Een gezonde spijsvertering is de sleutel tot een gezond en gelukkig leven voor je hond. Positieve resultaten: We hebben talloze succesverhalen van honden die zijn overgestapt op PAWR en verbeteringen hebben ervaren in hun algehele gezondheid, energieniveaus en zelfs hun vacht en huidconditie.
 • Ondersteuning van experts: Onze voedingen worden ondersteund door dierenartsen en voedingsdeskundigen, die de gezondheidsvoordelen van een uitgebalanceerd plantaardig dieet erkennen.

 

Kortom, bij PAWR streven we naar niets minder dan het beste voor je hond. Onze plantaardige voedingen zijn ontworpen met liefde, zorg en expertise om ervoor te zorgen dat je hond een lang, gelukkig en gezond leven leidt. Sluit je aan bij de PAWR-community en geef je hond de voeding die hij verdient!

Wacht niet langer en maak de probeer vandaag nog onze PAWR Plantaardige Voedingen voor een gelukkigere en gezondere levensstijl voor je trouwe viervoeter. Samen kunnen we jouw hond ondersteunen in het bereiken van optimale gezondheid en welzijn met ons hoogwaardige en uitgebalanceerde assortiment plantaardige voedingen.

0 berichten

Een reactie achterlaten

Let op, berichten moeten goedgekeurd worden voordat ze gepubliceerd worden

 • beet booster plantaardig hondenvoer | plantaardig hondenvoer
  beet booster plantaardig hondenvoer | vegan hondenvoer
  Beet Booster Plantaardig hondenvoer 750 gram

  Beet Booster Plantaardig hondenvoer 750 gram

  Reguliere prijs €10,95
 • golden glow plantaardig hondenvoer
  Golden Glow Plantaardig hondenvoer 750 gram

  Golden Glow Plantaardig hondenvoer 750 gram

  Reguliere prijs €10,95
 • green glory vegetarisch hondenvoeding
  green glory vegetarisch hondenvoer
  Green Glory Plantaardig hondenvoer 750 gram

  Green Glory Plantaardig hondenvoer 750 gram

  Reguliere prijs €10,95