Kan mijn hond 100% plantaardig eten?

Kan mijn hond 100% plantaardig eten?

Plantaardige hondenvoeding wordt steeds populairder, maar er zijn nog veel vragen over de gezondheid van honden die een plantaardig dieet volgen. Bij PAWR hebben we complete plantaardige hondenvoedingen ontwikkeld die alle voedingsstoffen bevatten die een hond nodig heeft. In deze blog bespreken we een van de meest gestelde vragen: Kan een hond 100% plantaardig eten?

 

Plantaardige hondenvoeding: gezond en hypoallergeen

Als dierenarts en voedingsdeskundige met 15 jaar ervaring weten we dat plantaardige hondenvoeding niet nieuw is. Het wordt al jaren gebruikt als hypoallergene voeding met positieve resultaten door experts. Door de plantaardige eiwitten is de voeding allergievriendelijk en licht verteerbaar. Veel honden moeten dus een plantaardig dieet krijgen om zich gezond en gelukkig te voelen en geen ongemakken te ervaren. 

 

Voedingstoffen zijn belangrijker dan ingrediënten

Bij het maken van een goede voeding gaat het om de voedingsstoffen en niet om de ingrediënten. Plantaardige ingrediënten kunnen alle voedingsstoffen bevatten die een hond nodig heeft. Al onze voedingen zijn zorgvuldig samengesteld door dierenarts en voedingsdeskundigen volgens de richtlijnen van de Europese FEDIAF.

De reden waarom honden alle voedingsstoffen kunnen halen uit plantaardige voeding, komt omdat ze al decennia's met de mens samenleven. Gedurende deze duizenden jaren zijn honden plantaardig voedsel gaan eten, omdat ze oorspronkelijk werden gevoed met restjes uit de pot. Het verteringsstelsel is hierdoor aangepast waardoor honden enzymen hebben aangemaakt in het lichaam die ervoor zorgen dat plantaardige ingrediënten goed worden opgenomen en dat ze alle voedingsstoffen binnen krijgen die ze nodig hebben.

 

Plantaardige voeding als oplossing voor voedselallergieën en gevoelige darmen

Plantaardige voeding is ook een vaak gegeven advies voor honden met een voedselallergie of gevoelige darmen, omdat plantaardige eiwitten lichter verteerbaar zijn dan dierlijke eiwitten. Bij PAWR weten we welke ingrediënten goed zijn voor de gezondheid van de hond en ontwikkelen we recepten waarbij de gezondheid van de hond voorop staat.

 

Kortom, onze complete plantaardige hondenvoedingen zijn gezond, voldoen aan de Europese FEDIAF-richtlijnen, zijn hypoallergeen en beter voor het milieu. Als je overweegt om je hond een plantaardig dieet te geven, kan onze voeding een goede optie zijn!

0 berichten

Een reactie achterlaten

Let op, berichten moeten goedgekeurd worden voordat ze gepubliceerd worden