Welke groenten en fruit mag je hond wel en niet eten?

Groenten en fruit voeren aan je hond? Zeker weten! Het voeren van groenten en fruit aan je hond is een uitstekend idee. Hoewel er vaak wordt gedacht dat honden strikte carnivoren zijn, zijn de vitamines, mineralen en vezels uit groenten en fruit een belangrijke toevoeging aan het dieet van je hond. Daarom verkennen we in deze blog welke keuzes veilig zijn en waarom sommige groenten eerst gekookt moeten worden. Van knapperige wortels tot sappige watermeloen, ontdek in de keuken welke lekkernijen jouw viervoeter van kan genieten. Deze korte gids leidt je naar verantwoord snacken met je hond.

 

Groenten die je hond mag eten: Een overzicht

welke groenten zijn gezond voor jouw hond? Broccoli, erwten, bonen, komkommer, selderij, spinazie, spruitjes, wortels, quinoa, boekweit, pastinaak, rode biet, pompoen en maïs zijn allemaal groenten die je hond zonder problemen kan eten. Rauwe groenten zijn wat lastiger te verteren voor je hond dan licht gekookte groenten. Het is daarom aan te raden de groenten te pureren of licht te koken. Zo kan je viervoeter niet alleen genieten van heerlijke snacks, maar kan zijn lichaam ook de vitamines en mineralen uit de groenten opnemen.

 

Fruitsoorten die je hond mag eten

Is jouw viervoeter dol op fruit? Verwen hem dan met gezonde opties. Fruit bevat veel antioxidanten die vrije radicalen in de cellen van jouw hond neutraliseren, waardoor hij langer gezond blijft. Geschikte fruitsoorten zijn onder andere ananas, appel, banaan, bramen, bosbessen, mango, watermeloen, meloen, perzik, aardbeien, frambozen en blauwe bessen. Verwijder wel de pitten, want deze zijn schadelijk voor je hond.

 

Groenten en Fruit vermijden: Waar moet je op letten?

Niet alle groenten die voor ons vanzelfsprekend zijn, zijn veilig voor je hond. Voorbeelden hiervan zijn champignons en paddenstoelen. Wij vinden ze erg lekker, maar jouw hond kan er juist erg ziek van worden. Groentes als ui, prei en bieslook kunnen schadelijk zijn en zelfs giftig. Het eten ervan kan bij je hond diarree en maagpijn veroorzaken. Wees dus alert en zorg dat je hond ze niet opeet.

Zetmeelrijke groenten, zoals aardappelen, zijn voor honden moeilijker te verteren. Geef kleine hoeveelheden en vermijd ongekookte aardappelen. Deze zijn zowel voor mensen als honden giftig. Let ook op bij knolsoorten en geef kleine stukjes in plaats van grote hoeveelheden. Rauwe aardappelen bevatten de giftige stof solanine. Deze giftige stof verdwijnt tijdens het koken.

 

Fruitsoorten die je hond beter kan vermijden

Algemene regel: Vermijd pitten in fruit. Druiven, kersen en avocado's zijn niet geschikt voor je hond. Krenten en rozijnen zijn gemaakt van druiven, wat ze ook ongeschikt maakt als hondensnack. Limoenen en citroenen behoren ook niet tot de gezonde fruitsoorten voor je hond.

Hoewel je je hond veel soorten fruit kunt geven, moet je pitten vermijden. Druivenpitten zijn giftig, wat ook geldt voor de pitten van appels, peren, perziken, mango's, kersen en pruimen. Onthoud: een hond mag geen pitten eten, behalve watermeloenpitten. Watermeloenpitten zijn niet schadelijk. Let bij kersen op - alles behalve het vruchtvlees is giftig voor jouw hond. Verwen je harige vriend verantwoordelijk met deze smakelijk en veilige groenten- en fruitsnacks!

 

Ontdek onze favoriete fruit en groenten en hun gezondheidsvoordelen

Wij hebben ons favoriete superfoods op een rijtje gezet. Hier lees je waarom ze zo goed zijn voor jouw viervoeter zijn gezondheid!

  1. Wortel: Voedzaam en kleurrijk. Wortels zijn niet alleen lekker maar ook een geweldige bron van bèta-caroteen, vitamine K en kalium.
  2. Quinoa: Boordevol voedingsstoffen. Quinoa staat bekend als een superfood met een goede reden. Het is rijk aan ijzer, mangaan en alle negen essentiële aminozuren.
  3. Broccoli: Antioxidantrijke voedingsbron. Broccoli is niet allen smakelijk, maar ook rijk aan gezonde antioxidanten, waaronder vitamine C en E. Voeg deze groente toe aan je hondensnacks voor een boost aan immuun ondersteuning en cel bescherming. 
  4. Erwt: Kleine voedingskrachtpatser. Erwten, ondanks hun kleine omvang, zijn rijk aan belangrijke eiwitten, vezels en kalium.
  5. Boekweit: Eiwitrijke voedselbron. Boekweit is een geweldige veelzijdige bron van eiwitten, koper en zink.
  6. Pastinaak: Vezelrijk en vitaminerijk. Pastinaak is niet alleen vol voedingsvezels, maar zit ook boordevol vitamines zoals B, C en E.
  7. Rode biet: Voedingsrijke knol. Rode bieten zijn als een rode bom vol met vitamine C, ijzer en kalium. 
  8. Bonen: Eiwitrijke voedingskrachtpatsers. Bonen zijn een uitstekende bron van eiwitten, foliumzuur, fosfor en calcium. 
  9. Pompoen: Vezelrijk en vol antioxidanten. Pompoen is een vezelrijk bommetje vol antioxidanten zoals vitamine C en E.
  10. Maïs: Vitamine B complex en rijk aan vezels. Maïs is niet alleen rijk aan vezels en kalium, maar bevat ook een groot deel van het vitamine B-complex.  

 

Verwen je hond met PAWR!

Wil jij je hond verwennen met superfood? Verras je hond met Green Glory, Golden Glow of Beet Booster van PAWR. Onze 100% vegetarische snacks zijn hypoallergeen & glutenvrij. Daarnaast zijn onze voedingen 100% compleet aan alle essentiële voedingsstoffen en gemaakt met natuurlijke en lokale ingrediënten.

plantaardig hondenvoer pawr

0 berichten

Een reactie achterlaten

Let op, berichten moeten goedgekeurd worden voordat ze gepubliceerd worden

  • beet booster plantaardig hondenvoer | plantaardig hondenvoer
    beet booster plantaardig hondenvoer | vegan hondenvoer
    Beet Booster Plantaardig hondenvoer 750 gram

    Beet Booster Plantaardig hondenvoer 750 gram

    Reguliere prijs €10,95
  • golden glow plantaardig hondenvoer
    Golden Glow Plantaardig hondenvoer 750 gram

    Golden Glow Plantaardig hondenvoer 750 gram

    Reguliere prijs €10,95
  • green glory vegetarisch hondenvoeding
    green glory vegetarisch hondenvoer
    Green Glory Plantaardig hondenvoer 750 gram

    Green Glory Plantaardig hondenvoer 750 gram

    Reguliere prijs €10,95