Nederlands meest duurzame hondenvoer - klimaatneutraal

Op zoek naar een duurzame optie voor het voeden van je trouwe viervoeter? Duurzame hondenvoeding is de ecologische keuze voor een gezonde en gelukkige harige vriend. Door over te schakelen naar een milieuvriendelijke hondenmaaltijd draag je actief bij aan het verminderen van je koolstofvoetafdruk en het beschermen van de planeet. Maar het gaat niet alleen om het milieu; duurzame hondenvoeding biedt ook tal van voordelen voor de gezondheid van je hond. Met hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten die vrij zijn van kunstmatige toevoegingen, kan je viervoeter genieten van een evenwichtige voeding die zijn immuunsysteem versterkt en zijn energieniveau op peil houdt. Bovendien bevordert duurzame voeding een gezonde spijsvertering en kan het de levensduur van je hond verlengen. Dus, maak de overstap naar duurzame hondenvoeding en geef je viervoeter een gezonde en gelukkige toekomst.

 

Duurzaam Verpakkingsmateriaal:

Bij ons duurzame hondenvoer staat het verpakkingsmateriaal centraal, en we hebben bewust gekozen voor plastic in plaats van papier. Waarom plastic? Ons plastic is 100% recyclebaar, wat niet alleen de ecologische voetafdruk minimaliseert, maar ook bijdraagt aan het verminderen van de wegwerpmaatschappij. Tijdens overleg met verpakkingsexperts hebben we gezien dat plantaardige voeding, vanwege het snel uittreden van vet, papieren zakken kan doen scheuren. Hierdoor kan je papieren zakken sneller weggooien. . Daarom kiezen wij voor voedselveiligheid en voedselverspilling.

Daarom hebben we samen met experts besloten om dun plastic te gebruiken in onze zakken. Dit dunne plastic zorgt ervoor dat het voedsel vers blijft en de zak niet scheurt. Het is een slimme manier om ervoor te zorgen dat ons hondenvoer niet alleen goed is voor onze harige vrienden, maar ook voor de planeet.

 

Bespaar dierenlevens:

Wist je dat de keuze voor duurzaam hondenvoer honderden, zo niet duizenden dierenlevens kan redden. We maken voeding vóór onze dieren in plaats van dieren. Duurzaam hondenvoer draagt direct bij aan het verminderen van dierenleed en het behoud van biodiversiteit. In de traditionele voedingsindustrie worden vaak ingrediënten gebruikt die verband houden met ontbossing, overbevissing en andere praktijken die schadelijk zijn voor dieren en hun leefgebieden. Als we hondenvoer kiezen met diervriendelijke ingrediënten, zoals planten in plaats van vlees, verminderen we de vraag naar vlees van intensieve veehouderijen. Wist je dat onze huisdieren 20% van de vleesindustrie consumeren. Zo kan een teckel als 500 kippenlevens besparen door over te gaan naar een plantaardig dieet.

Vleesconsumptie per week in Nederland

 

Lokale productie voor een betere wereld:

Een ander voordeel van duurzaam hondenvoer is dat het lokaal wordt geproduceerd. Door te kiezen voor lokale productie verminderen we de uitstoot van broeikasgassen die vaak gezien worden met langeafstand transport. Dit draagt niet alleen bij aan het verminderen van de koolstofvoetadruk, maar ondersteunt ook lokale gemeenschappen en bevordert duurzame landbouwpraktijken. Zo weten waar onze boontjes gedopt worden. Wel zo lekker toch?

 

Een oproep tot Actie:

Als dierenliefhebbers hebben we de macht om positieve veranderingen te laten gebeuren. Door te kiezen voor duurzaam hondenvoer maken we een bewuste keuze voor onze harige vrienden en de planeet. Laten we samen streven naar een wereld waarin de gezondheid en het welzijn van dieren hand in hand gaan met milieubewuste keuzes.

 

Veelvoorkomende misvattingen over Duurzaam Hondenvoer: Feiten versus Fictie

Duurzaamheid in hondenvoer is een hot topic, maar er zijn enkele hardnekkige misvattingen die de ronde doen. Laten we deze even ophelderen en de feiten scheiden van de fictie:

 

Misvatting: Duurzaam Hondenvoer is minder voedzaak

Duurzaam hondenvoer kan net zo voedzaam zijn als traditioneel voer, zo niet voedzamer. Wij leggen de nadruk op hoogwaardige, evenwichtige ingrediënten voor op gezondheid van je huisdier en voor de planeet

Misvatting: Alle duurzame ingrediënten zijn Exotisch

Duurzaam hondenvoer kan uit lokale als exotische ingrediënten bevatten. Bij PAWR komen alle ingrediënten lokaal. Zo zie je bijvoorbeeld dat wij geen rijst gebruiken, omdat dit niet lokaal geproduceerd wordt.

Misvatting: Duurzaam hondenvoer heeft weinig invloed op het milieu

Elke bewuste keuze telt. Door duurzaam hondenvoer te kiezen, verminder je de ecologische voetafdruk, minimaliseer je afval en draag je indirect bij aan een gezonder milieu en planeet. Elke hap is een stap.

 

Waar kun je Duurzaam Hondenvoer kopen?

Ontdek duurzaam hondenvoer PAWR, verkrijgbaar op onze website en in diverse winkels. Klik hier om de lijst met winkels te bekijken.

Collectie van PAWR - shop

Sluit je aan bij de beweging van bewuste huisdiereigenaren die niet alleen om de gezondheid van hun honden geven, maar ook om de gezondheid van onze planeet. Ontdek hoe je, door te kiezen voor duurzaam hondenvoer, een positieve impact kunt hebben op zowel de gezondheid van je hond als het milieu. Laten we samen streven naar een gelukkige, gezonde toekomst voor al onze harige vrienden!

Ben je benieuwd waarom PAWR het beste is voor onze viervoeters? Klik dan hier!

0 comments

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

 • beet booster plantaardig hondenvoer | plantaardig hondenvoer
  beet booster plantaardig hondenvoer | vegan hondenvoer
  Beet Booster Plantaardig hondenvoer 750 gram

  Beet Booster Plantaardig hondenvoer 750 gram

  Regular price €10,95
 • golden glow plantaardig hondenvoer
  Golden Glow Plantaardig hondenvoer 750 gram

  Golden Glow Plantaardig hondenvoer 750 gram

  Regular price €10,95
 • green glory vegetarisch hondenvoeding
  green glory vegetarisch hondenvoer
  Green Glory Plantaardig hondenvoer 750 gram

  Green Glory Plantaardig hondenvoer 750 gram

  Regular price €10,95